1037 Budapest, Bécsi út 54.
+36 1 430 0592

Szemüveglencsék

Airwear szemüveg lencse: könnyű, kényelmes, biztonságos.

A hagyományos műanyaglencséknél könnyebb, rugalmasabb és vékonyabb, törésbiztos és 100%-os UV-védelmet nyújt.

 

Transitions lencse: fényre sötétedő lencsék új generációja

Belső térben szinte teljesen szintelenek, ugyanakkor a szabadban automatikusan védik a szemet a napfény okozta káprázástól. 100%-os UV-védelmet nyújt.
Tanzíciós lencsék óbudán a bécsi úton

 

 

Varilux-road pilot lencse: kifejezetten autóvezetéshez kifejlesztett progressziv lencse.

A lencse speciális tudajdonságainak köszönhetően a látás egyaránt éles az úttestre és a műszerfalra tekintéskor is.

 

 

Polarizált szemüveg lencse

A polarizált lencsék hatásosabbak, mint a hagyományos napvédők, mert a fény tompitásán kívül a zavaró csillogást is megszüntetik, tompitják a vakitást és élessé, tisztává teszik a látást. A polarizált lencsék kiküszöbölik a napsütés, vizes út, hó okozta vakitást, ezáltal növelik a komfortérzetet és biztonságot nyújtanak autóvezetés közben. Fényérzékeny szeműeknek különösen ajánlott.

 

 

Progressziv lencse

Progresszív lencsék

 

 

 

Különböző távolságokhoz illeszkedő, tobbfókuszú lencsék. A lencsén belül felülről lefelé haladva folyamatosan változik a dioptria. Minden távolságra megfelelő látást biztosit megfelelő használat mellett. A progressziv lencsék kinálata óriási. Minél jobb minőségű a lencse, annál komfortosabb a viselése, kevesebb a torzitás, tökéletesebb a látás.

 

Dupla progressziv felületkialakitású lencsék

A progressziv lencsék legújabb generációja. A lehető legszélesebb és torzitásmentes látómezőt nyújtják. Üveg, műanyag, polykarbonát, prizmás, réteges, szinezett, monitornéző, multifokális, polarizált. Széles a választék. Melyik a legmegfelelőbb? Szakembereink ebben is segitségükre állnak.
Dupla progresszív lencse

 

Milyen szempontok alapján válasszunk szemüveglencsét?

Mindenekelőtt fontos a biztonság, strapabirás, könnyedség, vékonyság, teljes látáskomfort.
A mai, modern szemüveglencsék esztétikusak, pillekönnyűek.
A magas törésmutatójú szemüveglencse alapanyagok a hagyományos lencséknél vékonyabbak, könnyebbek, laposabbak.

Így arra is alkalmasak, hogy akár magasabb dioptriatartományban is esztétikus szemüveg készülhessen. 100%-os UV-védelemmel rendelkeznek, szinezésekkel, tükröződésmentesitéssel ellátva a tökéletes esztétikum megtestesitői.

 

„a régi szemüvegem túl vastag volt…”

„mindig látszik a szemüveg nyoma az orromon”

„a korábbi szemüvegemben többször is kellett cserélni a lencsét, mert eltörött…”

 

Ilyen és ehhez hasonló megjegyzésekkel gyakran találkozunk.
Néhány jó tanács a kiválasztáshoz: minél magasabb a törésmutató, annál vékonyabb a lencse.

 

Ha a magas törésmutató aszférikus (AS) felülettel is párosul, még szebb lesz a szemüveglencse.

 

40év felettieknek: 40 év felett a szemnek már szüksége van segitségre. A szemlencse egyre kevésbé rugalmas, nem képes alkalmazkodni a különböző távolságokhoz. A közeli tárgyak élesen látásához korrekcióra van szükség.
Az ideális megoldás kiválasztásához szükséges megtudni, hogy a szemüveget viselő számára milyen élethelyzetekben fontos a közeli korrekció.

 

Fényvédelem, szinezések a szemüveg lencsén

Ha a szemüveget szabadban használjuk, napsütésben, a nagy fénymennyiség hatására a szem elfárad, hunyorogni kezd. A legtöbb szemüveglencse szinezhető, melynek hatására az átengedett fény mennyisége csökken, egy a szemüvegviselő látása kontrasztosabbá válik.
A szinezéssel ellátott szemüvegeknek komoly szerepük van a látás védelmében és a látás minőségének javitásában is.
Fényvédelem a lencsén

 

Felületkezelések

szemünkkel folyamatosan kommunikálunk, éppen ezért fontos, hogy a szemüveglencse ne tükröződjön.
A számitógép képernyője előtt vagy autóvezetés közben gyakran zavaróak a képernyő vagy a külvilág okozta csillogások, melyek csökkentik a kontrasztot s vakítanak. A legújabb felületi technológiáknak köszönhetően a lencsék felülete annyira simává válik, hogy a szennyeződések nem tapadnak meg rajta, igy az megtartja eredeti tisztaságát.

 

Színezett lencsék, és azok hangulati hatása

Mint ismeretes a fényt a szemünkben lévő csapok és pálcikák érzékelik, amelyek az ideghártyában (retina) találhatóak. A retina három színérző csappal (vörös, zöld, kék) rendelkezik. Ha mindhárom csap egyenlő mértékben kap ingerületet, akkor fehéret, v. szürkét látunk, egyébként színeset. Valamennyi szín kikeverhető a vörös, zöld, és kék színekből. Csak nappal látunk színeket, éjjel csak világos és sötét között tudunk különbséget tenni. A jó színlátású egyén retinája mindhárom színérző elemmel rendelkezik. Ha valamelyik hiányzik, akkor színtévesztésről beszélünk.

 

A férfiak kb. 8%-a, a nők 0,4%-a színtévesztő. Manapság már a színtévesztés korrigálására is készülnek szemüveglencsék, erről azonban egy következő cikkben szeretnék majd írni. A színek hangulati hatása mindenki számára ismerős. Gondoljunk bele így a tél közepén, hogy mennyire várjuk már a napfényt. Egy kellemes, napsütéses napon mindenkinek jobb a hangulata, mint egy esős, szürke, borongós napon. A színek tudatunk alatt hatnak kedélyállapotunkra. A fény és színek hatására az emberek életkedve megnő. A színlátás egyéni sajátosság. Mindenki másképp érzékeli az egyes színeket. A színeknek sokkal nagyobb befolyása van a pszihénkre és testi reakciónkra, mint ahogy azt gondolnánk. A különböző színek különbözőképpen hatnak ránk. A kék nyugalmat, a zöld frissességet és stabilitást, a sárga a fejlődést, a vörös az erőt és aktivitást jellemzi (sugallja).

 

Ma az optikai lencsék szinte minden színárnyalatban legyárthatóak. A lencsék színezésével a szembe jutó fény mennyisége csökken, így viselője számára kontrasztosabb, pihentetőbb látást nyújt. Leginkább a szürke, barna és zöld színek keresettek. Én személy szerint a barna és sárgás színű lencséket részesítem előnyben, mivel egy ilyen lencse viselése szinte mindig melegség, vidámság érzetét kelti, amellett kiválóan felerősíti a kontrasztokat is. Az egyes lencsék különböző %-os mértékben színezhetőek, 10-90%-ban. Minél sötétebb egy lencse, annál jobban torzulnak a természetes színek. Már egy enyhén színezett lencse is kiváló hatást nyújthat a lencse viselőjének és a környező színeket sem módosítja.

 

A színezett lencsék viselése nemcsak azoknak ajánlható, akik fényérzékenyek!

 

A színezett lencsék véleményünk szerint mindenkire jótékony hatással lehetnek!

 

Az optikai üzletek többsége rendelkezik színmintával. Egy színezett lencse rendelése előtt érdemes kipróbálnunk, hogy a mi szemünknek mi a legkellemesebb. A már meglévő szemüvegünk elé nyugodtan próbálgassuk oda az egyes mintákat, és figyeljük meg az így keletkezett érzéseket mind a környező színek, mind a hangulatunk szempontjából. Ezután már biztosan könnyebben tudunk dönteni!