1037 Budapest, Bécsi út 54.
+36 1 430 0592

GREGORY PECK és az ő kultikus szemüvege

Szarukeretes szemüvege kör alakú lencsével mára egy irányzat a divatban.

Egyik legnagyobb rajongója Johnny Depp szinte minden sajtóorgánumban ilyen, vagy ehhez nagyon hasonlító keretekben látható.

 

gregory peck1 szemüvege divatos kerek műanyag  forma johnny depp

 

A világ vezető gyártói közül nagyon kevés az, aki figyelmen kívül hagyja ezt a karakteres stílusformálómodellt.

ELDRED GREGORY PECK

(La Jolla, Kalifornia, 1916. április 5. – Los Angeles, Kalifornia, 2003. június 12.)

 

Az OSCAR díjas  (1962."Ne bántsátok a feketerigót" ) színészlegendát idős korában humoros anekdótáiért is nagyon kedvelték, a rengeteg talkshow-s meghívásának sem volt más a célja, csak hogy  értékes történeteiből tegyenek minnél többet közkincsé.

Íme egy gyöngyszem  :

 

öreg gregory peck  multifokális lencse szemüvegben fémkeret

 

 „- Olyan ember vagyok, aki szerencsés, mert ötven évig azt csinálhatta, amit szeret. Hiszen ez a legfontosabb: az emberszeresse, amit minden nap csinál. A színház és a film az én életem. Életmódom. Ám a mítosz vagy legenda, ahogy itt hívnak, számomra nem különösen vonzó. Nem érzem magam legendának. Közönséges ember vagyok, aki a munkáját, amit csinál, szereti. A hírnév? Nos, ami igaz, az igaz, a világon majdnem mindenütt felismernek. Van egy mulatságos történetem erről. Körülbelül három éve Kínában jártunk a feleségemmel. Leszálltunk Pekingben és körülbelül ötszáz tizenéves kínai kislány várt a repülőtéren! Mindegyik egyformán nézett ki. Az történt, hogy ott akkor mutatták be először a Római vakáció-t, pedig az már majdnem negyven éves film. Az összes kislánynak olyan rövid haja volt és térdig érő szoknyája, mint Audrey Hepburnnek a filmben 1953-ban. Vagyis ott állt ötszáz kis kínai Audrey Hepburn, várva a fiatal, romantikus újságírót, akit én a filmben játszottam. És mit láttak? Egy pocakosodó, ősz hajú öregembert, amint leszáll a repülőről. Láttam, hogy összenéznek: ez lenne ő? De nagyon udvariasak voltak, szerencsémre, hiszen Kínában tisztelik az időseket .”

 ...és egy megfontolandó :

"Ahhoz már túl öreg vagyok, hogy cselekedeteim miatt feldühödjek. Elfogadom magam az összes jó és rossz tulajdonságommal együtt. Nem pazarlok időt sajnálatra, dühre..."

 

idén lenne 98 éves...