1037 Budapest, Bécsi út 54.
+36 1 430 0592

Amikor LOUIS ARMSTRONG olvasott vagy írt...

 

LOUIS ARMSTRONG ( SATCHMO)

louis-armstrong-portre fekete műanyag olvasókeret

1901. Augusztus 04. – 1971. Július 06.

Nagyon intenzív szemüveghasználó volt. Olvasó szemüvegét a fellépéseken kívül szinte mindig a homlokára feltolva viselte, ha épp nem használta. Turnéi , utazásai közben folyamatosan írt, a vele történtekről. Mohón gépelt, vagy jegyzetelt, bármilyen írószerrel ami a kezébe került. Imádta , - ez volt egyik gyengéje - a róla szóló tudósításokat olvasgatni, ezért folyamatosan küldözgette írásait a szaklapoknak, és mert a bulvárnak szintén nagy kedvence volt, azok szerkesztőit is bőven ellátta olyan anyagokkal, melyek témája főleg a zene, de akár a szex, vagy a gyermekkori emlékek, étkezései voltak. Vagy - az egészségügyileg előírt orvosi marihuana hatására - vidám sztorikat rögtönzött  a bélműködéséről, egyéb testében lezajló eseményekről is. Amerikában népszerű un. LIMERICK*-ekbe szedve, melyeket akár blues zenei alappal  elő is adott, kisebb társaságokban.

 

Limerick : kötött formájú, ötsoros (esteleg kissé trágár) nonszensz-vers, amely az első sor „Volt egyszer...” mesei fordulatával bejelentett hős fantasztikus kalandjait beszéli el…Szerk

 

louis-armstrong-szemuvege

 

Másik szenvedélye, mely tagadhatatlanul a megjelenését is meghatározta, az evés volt. Olyan népszerű számok szerzésére ihlette mint a "Cheesecake", "Cornet Chop Suey" , "Struttin’ with Some Barbecue". Élete végéig szoros kapcsolatot ápolt a New Orleans-i éttermekkel, azok teremfőnökeivel, szakácsaival. Ők is rajongtak érte, így mindig a legjobbat kapta, bárhova is esett be, hogy csillapítsa állandó éhségét. Az általa kedves, szeretett embereknek írt levelét pedig úgy zárta : "Red beans and ricely yours..." (Vörösbab rizzsel a tiéd…)

 

louis-armstrong-eszik